Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

3 Lisans Mezunu

3 Lisans Mezunu

İnşaat Mühendisliği

Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamlayan mezunlarımızın güncel başarı hikayelerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Birgül Cansu Acartürk

Dr. Birgül Cansu Acartürk (CE), 2017 yılında inşaat mühendisliği lisans programını, bölüm ikincisi olarak tamamlamıştır. Üniversite yılları boyunca hem araştırma hem de öğretim asistanı olarak görev alarak, akademik becerilerini geliştirmiştir. Lisans eğitimi boyunca özellikle sürdürülebilir ve yenilikçi yapı malzemeleri sistemleri üzerine yaptığı çalışmalar, doktora eğitiminde bu alanlara yönelmesini sağlamıştır. 2017 yılında The Ohio State University'de başladığı doktora eğitimini 2022 yılında "Novel and Sustainable Cementitious Systems: Improving Calcium Sulfoaluminate Cement and Bacterial Concrete Properties" başlıklı tezi ile başarıyla tamamlamıştır.

Doktora döneminde sürdürebilir çimento bazlı sistemler ve bakteriyel beton üzerine birçok akademik makale yayınlayıp, ulusal ve uluslararası konferanslarda bu konularda sunum yapmıştır. Şu anda kariyerine University of Colorado Boulder'da doktora sonrası araştırma görevlisi olarak devam eden Dr. Acartürk, buradaki araştırmalarında biyobazlı çimentolu sistemler üzerine yoğunlaşmıştır. Çalışmaları, çimento üretimi ve kullanımı sırasında karbondioksit emisyonlarının azaltılmasına yönelik yenilikçi yaklaşımlar geliştirmeyi amaçlamaktadır.

 

Fatmanur Şahin Danış

2020 yılında mezun olan Fatmanur (CE), Özyeğin serüveninde birçok yurt içi ve yurt dışı projeye katıldı. Özyeğin Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübü’nün kuruluşunda rol oynadı, aynı zamanda bir süre Yapı Kulübü’nde yönetim ekibine dahil oldu. Amerika Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışmasına katıldı ve Fatmanur’un Takım Kaptanı olduğu ekip Kaliforniya’da ülkemizi temsil eden tek Türk takımı oldu.

3 farklı derste araştırma asistanlığı yapan Fatmanur, öğrenciylen sözleşme yönetimine duyduğum ilgi sebebiyle gönüllü olarak gittiği Kartal Anadolu Adliyesi’nde İnşaat Hukuku alanında kendini geliştirdi. Meslek hayatına T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kentiçi Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı’nda Müşavir Mühendis olarak devam ediyor. Şu an ülkemizdeki raylı sistem projelerinin yönetimi ve denetimi üzerine çalışıyor.

Atacan Barutçu

Atacan Barutçu (CE), çalışmalarını 3 Boyutlu Yapı Modelleme ve Proje Yönetimi alanında sürdürmektedir. Üniversiteye başladıktan kısa bir süre sonra, İnşaat sektörünün görsele dayalı proje yönetim metotlarına merak sarmış, 3 boyutlu yapı modelleme üzerine hem üniversitede aldığı bilgisayar destekli teknik çizim dersleri hem de boş vakitlerine modelleme becerilerini geliştirmiş, bu modellerin kullanım alan ve amaçları üzerine profesyonel hayatında çalışma kararı almıştır. 3 boyutlu modelleme ve görsel düşünebilme becerilerini hayatının farklı alanlarında da kullanmaya ve üniversitede aldığı farklı ders ve projelerde de kullanmaya çalışmıştır. 3 boyutlu modelleme becerilerini hobilerine de taşımış ve 3D yazıcılar ile baskılar alarak kendine eğlenceli bir meşgale oluşturmuştur. Daha sonrasında bu öğrendiği bilgileri bitirme projesine bile taşıyarak, 3D Beton Yazıcılar ve Beton Harcı Özellikleri konusunda tezini yazmıştır.

Profesyonel hayatına Yapı Bilgi Modellemesi alanında, inşaat proje yönetimi, doküman ve iş süreçleri yönetimi, 3 boyutlu model destekli maliyet hesapları, iş planları ve çakışma analizleri vb. metotlar üzerinde çalışarak başlamıştır. Aktif olarak BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) Modeller olarak çalışmalarını sürdürmektedir.