Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

3 Lisans Mezunu

3 Lisans Mezunu

Cem Ata Baykara

Cem Ata Baykara (CS), ilk stajını Türkiye İş Bankası'nda "büyük veri" üzerinde gerçekleştirdi. Fibabanka stajı sırasında ise R&D departmanında Internet of Things (IoT) güvenliği üzerine görev aldı. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra 2020'de Network Security üzerine yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisans eğitimi süresince, danışmanı Dr. Kübra Kalkan ve Fibabank'tan Dr. Ilgın Şafak ile birlikte TÜBİTAK projesinde araştırmacı olarak görev aldı. Eğitimi süresince IoT güvenliği ve "blok zincir" üzerine araştırmalarını yürüttü. Şu anda Almanya'da Tübingen Üniversitesi'nde gizliliği koruyan makine öğrenimi üzerine doktora araştırma görevlisi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda Almanya'nın Tıp Bilişimi Girişimi (Medical Informatics Initiative) için geliştirilen PrivateAIM (Privacy-Preserving Analytics in Medicine) projesinde birleşik makine öğrenimi (Federated Machine Learning) üzerine araştırmacı olarak çalışmaktadır.

Tolga Aydın

Tolga Aydın (CE), inşaat mühendisliği lisans eğitimiyle birlikte elektrik ve elektronik mühendisliği yandal programını başarıyla tamamlamıştır ve  3.47 not ortalamasıyla 2022 yılında inşaat mühendisliği bölümünden mezun olan öğrenciler arasında 2. sırada yer almıştır. Lisans eğitimi boyunca okulda gönüllü olarak MATH 104,MATH 212 ve MATH 211 derslerinde asistanlık görevinde bulunmuştur.

Akademik açıdan Doç.Dr. Zeynep Başaran Bundur’un “Fiber Donatılı Geopolimer Harçlar Kullanılarak Eklemeli Üretim Yöntemi ile Prototip Elde Edilmesi (GEO-3B)” adlı TÜBİTAK projesinde Lisans bursiyeri olarak görev almıştır. Ekip arkadaşlarıyla birlikte yapmış oldukları bitirme projesinin çıktılarını ise 28 Eylül 2022 tarihinde Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Geoteknik Anabilim Dalı ev sahipliğinde düzenlenen 2. Ulusal Genç Geoteknik Mühendisleri Sempozyumu’nda ‘Mikrobiyolojik kaynaklı kalsit çökelmesinin (MICP) zemin özelliklerinin iyileştirilmesi için kullanımı’ adlı bildiriyi Yönetim Kurulu tarafından ‘en iyi bildiri’ seçilmiştir.

Tolga, yüksek lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi’nde yürütmektedir. Yüksek lisans eğitiminin ilk senesinde “Beton-3B: Üç Boyutlu Yazıcılar Ile Fiber Donatılı Çimento Esaslı Kompozitlerin Üretilmesi” adlı TÜBİTAK projesinde altında çalışmıştır. Şu an tez konusu olarak ise 3B yazıcı teknolojisine uygun taş yünü atığının kullanıldı fiber donatılı tek parçalı geopolimer harç tasarımı üzerine çalışmaktadır.

Seyma Gürel Saydam

Özyeğin Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 2018 yılında birincilikle mezun olan Seyma Gürel Saydam, lisans eğitimi sürecinde Dr. Zeynep Başaran Bundur ile başladığı araştırma kariyerine özveriyle devam etmiştir. Özyeğin'de, lisans öğrencisi araştırma görevlisi ve TÜBİTAK bursiyeri olarak çalışan Seyma, kendi kendini iyileştiren beton ve bakterilerin beton reolojisini iyileştirmesi üzerine projelerde yer almıştır. Lisans eğitiminden sonra, inşaat malzemelerine olan ilgisini ileri taşımak amacıyla malzeme mühendisliği temelli bir master programı okuma kararı alan Seyma, Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği yüksek lisans programına kabul edilmiş ve burada yüksek entropili alaşımlar üzerine araştırmalarını sürdürmüştür.

Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra ise ETH Zürih Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden doktora kabulü alarak akademik kariyerine devam etmiştir. Halen ETH Zürih'te dijital beton üretimi üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca eğitim süreci boyunca birçok öğrenci kulübünde aktif rol oynayan Seyma, Özyeğin Üniversitesi'nde diğer kurucu arkadaşları ile birlikte gönüllülük kulübü kurarak çeşitli yardım projelerine öncülük etmiş ve kardeş okullara destek sağlamıştır.