Telefon : +90 (216) 564 90 00

info@ozyegin.edu.tr

3 Lisansüstü Mezunu

Ece Nur Balık

Ece Nur Balık (IE), Koç Topluluğu Şirketlerinden biri olan KoçZer’de İş ve Veri Analisti olarak çalışmaktadır. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek onur derecesi ile tamamlayan Ece Nur, lisans eğitimi sırasında okulumuzun sunduğu kredisiz yaz stajı programlarıyla Kahve Dünyası ve Fiba Commercial Properties şirketlerinde gönüllü stajlar yaptı. Okulumuzun başarılı öğrenciler için düzenlediği yurt dışı staj programına seçilerek, Romanya’da bulunan Anchor Group’da farklı bir kültürde iş hayatını görme fırsatı yakaladı. Ece Nur, kendisine mesleki açıdan çeşitli bakış açıları kazandıran stajlarını Adel Kalemcilik ve DHL Supply Chain şirketlerinde tedarik zincirinde değer yaratma ve iş süreçlerinde verimlilik sağlama üzerine gerçekleştirdi.

Erasmus öğrenci değişim programı ile Finlandiya’da 4 ay eğitim gören Ece Nur, sonraki sene de Hollanda’da gerçekleşen Joost Peters Student Business Challenge vaka analizi çalışmasında okulumuzu temsil eden öğrencilerden biri olarak lisans döneminde farklı kültürlerden öğrencilerle birlikte projeler geliştirdi.

Lisans eğitiminin devamında başladığı yüksek lisans programında tezi için danışmanı Prof. Dr. Ali Ekici liderliğinde kombinatoryal optimizasyon literatüründe yeni bir konu olan “Çatışmalarla Açık Uçlu Kutulama Problemi” üzerine çalışarak çeşitli algoritmaları bu probleme adapte etti, bu algoritmalardan daha iyi performans gösterecek bir metasezgisel algoritma geliştirdi ve çalışmalarını ISCO2022 (International Symposium on Combinatorial Optimization) konferansında sundu.

Sena Artarslan

Sena Artarslan (MSc. IE), KoçDigital’de Tedarik Zinciri Direktörlüğüne bağlı analitik danışman olarak çalışıyor. Hem makine öğrenmesi hem de optimizasyon bilgilerini harmanlayarak müşterilerin tedarik zincirinde kullandığı algoritmaların geliştirilmesi ve müşterinin süreçlerine doğru bir şekilde entegre etmesi konularında danışmanlık veriyor.

Özyeğin Üniversitesinde lisans eğitimi son sınıftayken aldığı seçmeli derslerin de katkısıyla, staj yaptığı RDC Partner şirketinde çevik ekip olmanın verimliliğini test etmek üzere simülasyon modeli geliştirdi. Bitirme tezinde, cam üretimindeki hataları makine öğrenmesiyle tahminleyen kestirimci kalite projesine katkıda bulundu. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, yine Özyeğin Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği yüksek lisans eğitimine başlayıp, öğrenim ve araştırma asistanı olarak görev aldı. Yüksek lisans dönemi boyunca, lisans dersi olan Matematiksel Modelleme ve Kesin Metodlar dersinde öğrenim asistanlığı yaptı. Aynı zamanda araştırmalarına devam ederken Envanter Rotalama Probleminin bir versiyonunu Tübitak 1001 kapsamında araştırıp tezini de aynı konudan başarıyla tamamladı. Yüksek lisans mezuniyet tezinin konusu olan projeyi Fransa’da POMS Konferansı’nda sunma fırsatını yakaladı.

Yüksek lisans eğitimini Eylül 2023 itibarıyla tamamladıktan sonra kariyer yolculuğuna iş hayatında devam eden Sena, KoçDigital’de Türkiye’nin önde gelen firmalarına tedarik zinciri problemlerini optimize eden çözümler geliştirerek danışmanlık veriyor.

Birce Adsanver

Birce, lisans derecesini Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden aldı. Lisans eğitimi sırasında tedarik zinciri yönetimine ilgi duydu ve ilgili kurslar aracılığıyla bu alanda bilgi ve beceriler edindi. Son sınıfta Unilever'in Tedarik Zinciri Reaksiyonu Projesi'ne katılarak teori ve pratik arasında köprü kurmasına olanak tanıyan değerli deneyimler kazandı. Ayrıca lisans eğitimi süresince ÖZÜ Akran Danışmanı Programı'nda akran danışmanı olarak görev yaptı ve çeşitli öğrenci kulüplerinde aktif rol aldı.

Eğitimine aynı bölümde yüksek lisans programına başlayarak devam etti ve topluma katkılar sağlama motivasyonuyla araştırmalarını insani yardım lojistiği ve afet yönetimi üzerine yoğunlaştırdı. Yüksek lisans eğitimi sırasında ilgili alanlarda karar almayı desteklemeyi amaçlayan analitik yöntemler ve Yöneylem Araştırması tekniklerini uygulama konusunda becerilerini geliştirdi. Ayrıca öğretim asistanı olarak görev alarak akademik ve mesleki deneyimler kazandı.

Şu anda HEC Montreal’de Lojistik ve Operasyon Yönetimi Bölümü üçüncü sınıf doktora öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir. Doktora tezi insani yardım operasyonlarında tedarik zinciri ağı tasarımı ve yönetimi üzerine odaklanmaktadır. Doktora eğitimi sırasındaki akademik başarılarından dolayı, Yabancı Öğrenciler için Başarı Bursu Programı (PBEEE), Foundation J. Armand Bombardier Bursu ve CIRRELT Doktora Mükemmellik Bursu dahil olmak üzere prestijli ödüller ve burslar almıştır.